bokrecensioner boktips

Alltid Odd

Författare: Dean Koontz
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, psykologi, spänning
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789170024207


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det finns så mycket mer inom varje människa än det som syns på ytan, och hos Odd Thomas finns det tredubbelt mycket.

Odd lever ständigt i två världar i den lilla ökenstaden Pico Mundo, där hjältemod och hemskheter tillhör vardagen. Odd har aldrig bett om att kunna tala med de döda det är något som bara händer. Men som inofficiellt sändebud mellan vår värld och deras, är hans plikt att göra det rätta. Det är så Odd ser på saken och det är därför han har vänner på båda sidorna av gränsen mellan livet och döden.

En barndomsvän till Odd är försvunnen, och man fruktar det värsta. Men när Odd använder sina förmågor för att finna den saknade upptäcker han något värre än en död kropp. Han möter en enastående slug fiende, och dras in i en virvelstorm av skräck.

Åter står Odd inför våra största fasor. Kring honom samlas både nya och gamla allierade, en del levande, en del inte. I slaget som ska komma finns inga oskyldiga betraktare, och varje uppoffring kan störa balansen mellan hopp och förtvivlan.

Oavsett om du möter Odd Thomas för första gången eller om han är en gammal vän, väntar en oförglömlig resa genom en värld av terror, underverk och välbehag. Och du kan inte få en bättre guide än Odd själv.

"det extremt övernaturliga har fått ge vika för ett vidare ifrågasättande av existensens gränser [...] väldigt välskrivet."
- Laholms Tidning
Medelbetyg: 3,82 (11 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Alltid Odd :
2009-02-25 23:17
Bra fortsättning på första boken. Känns inte riktigt lika välskriven, men ändå en mycket bra bok. Ser fram emot att följa resten av serien, hört rykten om att det kommer bli sex böcker totalt om Odd. Hoppas att Dean lyckas hålla samma höga kvalitet serien igenom.
Betyg 4
2009-06-25 19:58
Det här är en uppföljare till böckerna om Odd Thomas.Han har vänner på båda sidorna av gränsen mellan liv och död.En barndomsvänn till Odd
är försvunnen.och man fruktar det värsta.Men när Odd använder sina förmågor för att finna den saknade upptäcker han att något värre än en död kropp.Han möter en enastående slug fiende.Odd dras in i en virvelström av skräck.
Betyg 5
2010-04-19 20:05
Nä, inte lika bra som första boken. Den här kändes lite ihophastad faktiskt och lite för mycket samma saker för min smak. Jag kan inte sätta fingret på vad det var, men det blir en trea.
Betyg 3
2010-10-29 13:38
En mycket bra bok om Odd Thomas. Bokens styrka är de roliga komentarerna som Odd gör. Oftast bekymmerslösa kommentaren även ifall han är i knipa. Bokens svagheter är besrivning av ett händelse förlopp. Det är inte så intressant när han blir jagad tex.
Betyg 4
2012-08-03 14:21
Bättre än förra men jag undrar om det bör bli några fler.
Betyg 4
2014-11-10 11:22
Alltid Odd är en tidsfördrivande bok men det är inte Odds bästa serie. Andra delen är lite sämre än första delen, den känns som Dean Koontz har skrivit den på en dag, ingen komplicerad handling, inga dolda överraskningar och inte speciellt spännande. Men boken e inte heter tråkig, en stabil 3 i betyg, en bok som är ok men inte mer än det .
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Alltid Odd
Liknande böcker:
Dubbelexponering
 S. Avindell
Själsfränden
 S. Sarenbrant
Järnskallen
 N. Håkanson
Kröningen
 P. Jansson
Shakira
 P. Jansson
Döden för oss samman
 H. Mattsson
Främmande händer
 R. Daley
Damaskus
 I. Albinus
Rambo III
 D. Morrell
Rambo
 D. Morrell