bokrecensioner boktips

Krabban med guldklorna

Originaltitel: Le Crabe aux Pinces d'Or
Författare: Hergé
Genre: Seriealbum
Ämnesord: spänning, äventyr
Utgivningsår: 1940
ISBN: 9789175151618


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tintin och Milou upptäcker märkliga burkar som ska innehålla krabba, men det visar sig vara opium som smugglas! Jakten på opiumligan tar våra vänner ända till Saharas öken och Marocko. Under resans gång möter Tintin en försupen sjökapten som med tiden blir hans bäste vän: den koleriske och whiskytörstande kapten Archibald Haddock! En annan ny bekantskap i detta album är styrman Allan Thompson, som senare återkommer vid Rastapopoulos sida.
Medelbetyg: 4 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Krabban med guldklorna :
2010-07-27 11:02
en man som drunknade dom letade efter krabburkar
Betyg 5
2011-12-20 20:55
Tintin träffar kapten Haddock i detta album. Bra berättelse.
Betyg 4
2013-09-19 10:36
Bra
Betyg 4
2020-07-12 11:18
Här hinner det hända mycket och här får vi för första gången stifta bekantskap med kapten Haddock och den skumma Allan. DuPontarna är med på ett hörn och Tintin och Milou hamnar direkt i ett mycket spännande avsnitt. Jag kan faktiskt enbart konstatera att det är dubbelt så mycket mer spänning i Tintins värld än vad det är i Camilla Läckbergs: "Fjällbackaserie" som mer liknar "My little pony" Jag kan varmt rekommendera Krabban med Guldklorna. Animation har aldrig varit något för mig, men Tintin blir aldrig gammalt och jag tycker inte att det finns något som helst barnsligt med det heller. Passar faktiskt för alla åldrar. Oss äldre något mer än yngre kanske mer?.
Toppbetyg!
Betyg 5
2020-07-24 00:27
Dramaturgin kring den lägre i rang som manipulerar och manövrerar ut befälhavaren är känd berättarteknik. Här får läsaren ta del av just detta i relationen mellan Styrman Allan och Kapten Haddock. Detta är det egentliga första mötet med Allan Thompson. Men när Herge med sina medarbetare tecknade om och färglade det tidigare Faraos cigarrer sattes Allan in i en biroll. Han dyker även upp i två senare album. Och Tintins första möte med Kapten Haddock. Klassiker! Krabban med guldklorna får den allra starkaste av treor. Men Herge skulle bli ännu så mycket bättre att betyget stannar där.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Krabban med guldklorna
Liknande böcker:
En cowboy i Paris
 . Achdé
Vätterns fasa
 C. Jonsson
Caesars papyrus
 D. Conrad
Caesars lagerkrans
 R. Goscinny
Helvetets portar
 J. Martin