bokrecensioner boktips

The God Delusion

Författare: Richard Dawkins
Genre: Fakta
Ämnesord: religion
Utgivningsår: 2006
ISBN: 0618680004


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3,14 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av The God Delusion :
2007-02-02 02:07
bra
Betyg 4
2009-01-05 19:23
Tyvärr förstår jag inte vem den tilltänkta mottagaren av den här boken är. Inte är det ateisten, för det går inte att "frälsa" de redan "frälsta" med den här texten. Inte heller kan det vara den övertygat kristne, för det går inte att omfrälsa de frälsta heller. Och de som vacklar i sin tro blir nog inte knuffade över kanten heller. Osammanhängande och babblig, det känns som att Dawkins snabbt har slängt ihop nånting för att kassan tryter. Jag saknar den röda tråden, logiken och de knivskarpa obestridliga argument som jag hade förväntat mig. Att Gud i Gamla Testamentet är en ond och elak jävel är väl inget argument vare sig för eller emot Guds existens? Läs en annan bok istället om du behöver stöd för att övergå till ateismen.
Betyg 2
2009-03-04 10:04
Dawkins har som ambition att få folk att verkligen tänka efter. Hans tes är att bara man tar reda på hur saker och ting kan tänkas ligga till, förkastar man övertygelser om övernaturliga väsen och dito företeelser. Jag tror honom.
Det har hävdats att han bara "predikar för de redan frälsta". Men det stämmer inte riktigt, för få har tänkt igenom frågorna så noggrant som Dawkins. Så när han förmedlar sina insikter till oss läsare stärken han absolut våra argument.

Min kritik kan vara att om han verkligen vill nå fram till många kanske resonemangen bör kortas lite - helt enkelt bli lite mer lättillgängliga. Det käss snårigt ibland. Fast han är inte dunkel, aldrig. Det är konstant glasklart och välgenomtänkt.
Betyg 4
2010-01-20 10:51
Jättetråkig. Killen har ju redan bestämt sig att han har rätt. så det är bara 400 sidor bla bla, saker man redan visste och svåra ord jag måste slå upp. Hans fientliga inställning till de som är troende som finns från sida 1 tills tja där jag slutade läsa runt sida 100 tror jag inte kommer kunna omvända en kotte.

Om han lindade in hans teorier mer hade den nog vart jätteintressant. Men precis som Allen Carr som skriver om hur man ska bli smal och sluta röka är han så övertygad om sin egen idé att jag inte köper den..

Han säger dock att alla som recenserar boken börjar med "jag är själv ateist men.." har fått bita mig i fingrarna flera gånger för att inte göra det, så där fick han mig ;)
Betyg 2
2012-12-09 16:44
Mycket intressant tema men boken är mycket tungläst. Den är späckad med fakta och handlar egentligen om vetenskap (läs darwinism) kontra religioner.Dawkins lägger fram en uppsjö av fakta för sin sak samtidigt som han lyfter fram orimligheter kring tro på gud. Men det här blir för vetenskapligt och akademiskt för att man skall njuta av läsningen. Det blir snarare ett sömnpiller trots att det förekommer små ljusglimtar då och då.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till The God Delusion
Liknande böcker:
Religion och vetenskap
 B. Russell
Så gick det till
 R. Dawkins
Terrorns rike
 C. Schiøtz Wibye
De bokstavstrogna : et..
 T. Thunander
Österlens Historia Frå..
 G. Hellström
Södra Oran
 I. Eberhardt