bokrecensioner boktips

Vårströmmar / Vårflod

Författare: Ivan Turgenjev
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek
Utgivningsår: 1872


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ivan Turgenev [1818-1883] tillhör de stora ryska författarna. Turgenev var den kanske enda ryska författaren som hade en utblick mot den europeiska utvecklingen, och i hans verk syns ofta en djup framtidsoro. Hans storverk Fäder och söner [1862] är en av 1900-talets mest hyllade ryska romaner, men det är den delvis autobiografiska romanen Vårflod [1872] som är hans mest personliga. I Vårflod återvänder 23-åriga Dimitrij Sanin till Ryssland efter en resa till Italien. I Frankfurt möter han den vackra Gemma Roselli och blir handlöst förälskad i henne. Övertygad om att ingenting kan förstöra den nyfunna eviga lyckan bestämmer sig Dimitri för att börja ett nytt liv med sin hustru. Men det är innan han möter den mystiske och hänförande Madame Polzov
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vårströmmar / Vårflod :
2021-10-03 22:59
Denna bok verkar finnas i olika översättningar med olika titlar. Hur som helst är det en kärlekshistoria värd namnet. Kärleken kan bara trumfas av annan kärlek.

Första delen är en klassisk kärlekshistoria om ryske Sahin som av en slump råkar på den vackra italienskan Gemma i Frankfurt och blir blixtförälskad. När han så behöver göra ett affärsbesök med Fru Polosof inleds en annan, mer komplex del av historien. Sammantaget prickar Turgenjev rätt i unga mäns svagheter inför skönhet. Intressant.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Vårströmmar / Vårflod
Liknande böcker:
Skilsmässan
 M. Herngren
Där vassen viker
 L. Edgarsson
Rosa Candida
 A. Olafsdottir
Här är jag nu
 K. Cambell
Olympia
 M. Kallentoft
Gertrud
 M. Gammel Ginsburg