bokrecensioner boktips

Blicken, pilen, filen

Författare: Dorthe Nors
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, kultur, danmark
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789170379147


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


SONJA KAN INTE växla. Hon är äldre än alla andra på bilskolan och det är högst oklart om hon överhuvudtaget kan lära sig köra bil. Körläraren Jytte har så mycket på hjärtat att hon helt enkelt inte har tid att lära Sonja att växla det blir enklare om hon bara sköter det åt henne.

Sonja bor ensam i Köpenhamn och översätter svenska kriminalromaner, men hennes eget liv är tämligen ospännande. Dessutom lider hon av yrsel om hon rör för mycket på huvudet börjar världen att gunga. Sonjas syster tycks aldrig ha tid att svara i telefon och nu är det som om tillvaron kantrar alltmer. Men Sonja är en fighter, det har hon i alla fall alltid blivit itutad. Till slut tar hon mod till sig och ber att få byta bilskollärare.

Ska det vara så förbannat svårt att lära sig köra bil!
Blicken, pilen, filen är en tragikomisk och öm skildring av en kvinna som försöker hitta dragläget i sitt eget liv. Dorthe Nors skriver med humor, svärta och en skarp blick för det absurda i tillvaron.
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Blicken, pilen, filen :
2016-12-16 18:25
Jag tycker ju om själva grundidén till boken och anser personligen att om någon annan mindre komplicerad författare hade fått skriva om den, så hade den troligtvis blivit riktigt bra och underhållande. Jag tycker om biten om den medelålders kvinnan Sonja som desperat och hopplöst försöker lära sig köra bil, men jag gillar inte Dorthe Nors sätt att skriva. Ena sekunden var det nutid, nästa: dåtid. Den är liten och tunn, endast 187 sidor- men det tog mig ändå nästan en hel vecka att läsa ut den här svårlästa lilla boken. Som sagt, bra grundidé men absolut ingenting mer. Svag 2:a!
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Blicken, pilen, filen
Liknande böcker:
Världen utan dig
 J. Santopolo
Vattendansaren
 T. Coates
Skriva & älska
 L. King
Rosa Candida
 A. Olafsdottir
Här är jag nu
 K. Cambell
Gertrud
 M. Gammel Ginsburg
Julia och Jack
 A. Lönnqvist
Vi som älskade
 R. Carlino