Rövardotter är den sanna berättelsen om en uppväxt utlämnad till myndigheter och kärleksfulla brev från en psykopat.
Samma dag som Lars Ferm, även känd som Lars-Inge Svartenbrandt, släpps efter fem års fängelse ger hans dotter ut boken som inte gömmer undan familjehemligheterna.
I Rövardotter skriver Jackie Ferm om livet i en söndertrasad familj, om utsattheten och missförhållandena i fosterfamiljer och på behandlingshem, och om att vara ensam och övergiven.
Hennes enda trygghet är den älskande pappans innerliga brev, som han regelbundet skickar från de olika fängelser han sitter på. Hans tankar om livet och faderliga råd som exempelvis om hur man rånar en bank löper som en röd tråd genom hennes livsberättelse.
Rövardotter är skriven av en utflippad, gränslös, vacker och farlig rövardotter som bestämt sig att ta revansch på livet. Det är en berättelse om att inte ge upp, om att trotsa det sociala arvet och om att skapa sig en egen identitet även om det innebär att klä av sig naken inför hela svenska folket.
Jackie Ferm är tjugotre år gammal. Hon bor i Stockholm och kämpar varje dag för att skapa sig ett liv där hon kan sig trygg och våga älska.
I Rövardotter har Ola Brising gett henne förmågan att skildra uppväxten med en intensiv närvaro. Med stor inlevelse och fin gestaltning ger han liv åt hennes upplevelser på ett som griper läsaren med lika mycket fascination som smärta. Det är en berättelse som är lika arg, som sorgsen, stark och bräcklig.
Jag har fått veta av mina föräldrar att jag gjordes på mentalsjukhuset i Säter. Mellan Glöggen och Karl Johan Jonssons celler, de två värsta dårarna på hela Säter. När jag kom till världen satt pappa inne.