bokrecensioner boktips

Det trasiga fönstret

Originaltitel: The Broken Window
Författare: Jeffery Deaver
Genre: Thriller
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789143026078


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En iskall sadistisk seriemördare härjar i New York. Hans mest förgörande vapen – kunskap. Genom att kapa oskyldiga människors identitet begår han vidriga mord och brutala våldtäkter i deras namn. Kriminalteknikern Lincoln Rhyme försöker spåra mördaren, men hur stoppar man någon som vet allt och hela tiden ligger steget före. En mördare som dessutom njuter av att leka med sina byten …

Telefonen ringer hos kriminaltekniker Lincoln Rhyme. En kvinna har hittats mördad i sin lägenhet. Rhymes kusin Arthur har gripits för mordet. I samband med mordet har även en värdefull tavla stulits...

Utdrag ur boken:
"Med kuslig träffsäkerhet förutsäger datorer beteenden genom att sålla sig igenom berg av data om kunder insamlade av företag. Denna automatiserade kristallkuleskådning som kallas predektiv analys har blivit en 2,3-miljardersindustri i Förenta Staterna och den är på väg att nå 3-miljardersstrecket under 2008."
Medelbetyg: 4,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Det trasiga fönstret :
2011-07-27 23:57
Spänningsspecialisten Deaver har leverarat ett gäng thrillers med überintelligenta mördare och überskarpsinta utredare. Ibland blir det för mycket av det goda men här, i "Det trasiga Fönstret" hittar han verkligen rätt.

Gärningsmannen är kanske den mest besvärliga jag någonsin fått följa. Med modern teknik och personlighetsstöld sätter han griller i huvudet på Lincoln Rhyme & co.

Boken är grymt spännande men också osedvanligt intressant. Tanken på att någon hela tiden kan följa våra elektroniska spår känns skrämmande aktuellt.

Boken är mycket bra men att den dessutom väcker debatt gör den unik.

Deavers klart bästa enligt mig.
Betyg 5
2011-11-09 20:41
Nåja, det var rätt spännande men storyn var utdragen och det blev litet segt mot slutet. Omfattande persongalleri att hålla reda på också. Ett bra hantverk.Jag har dock läst bättre böcker av författaren. Det blir en svag fyra.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Det trasiga fönstret
Liknande böcker:
Rambo III
 D. Morrell
Rambo
 D. Morrell
Kinesen
 S. Leather
Tvekampen
 D. Morrell
Goldeneye
 J. Gardner
Parmiddagen
 M. Österdahl
Visa ditt rätta ansikte
 H. Fogelström
Asfaltsland
 C. Cosby
Nödrop
 G. Bøe